mandag 1. november 2010

Maui Eletric Company..

Ting er ikke alltid bare enkelt for utlendinger.. ikke ei gang i mulighetenes land. La meg fortelle historien om da Peder og Karianne skulle ordne seg strøm abonnement.. Det begynte så fint med at jeg søkte opp nettsiden til Maui Electric company.. So far so good.. bortsett fra at siden ikke hadde noe som helst fornuftige linker.. oookei... la oss prøve igjen.. Hawaiian Electric Company siden da.. Oj her var det flott.. Link: Turn on power.. Ja det prøver vi.. og jeg tastet inn og tastet inn, info i lange baner og alt så flott og fint ut helt til siste siden.. Tast inn SSN nummer.. Amerikansk Social Security nummer.. Det har jo ikke vi.. 

Åååkei.. telefon nummer, la oss prøve det.. Hei hei.. "There is currently alot of callers at the moment.." vente vente vente.. 20 min.. 30 min.. "Hi I need to start an electricity account.." "Ok, whats the address?" "lalala.. Maui.." "Sorry this phone number is only for Ohau..." Okei, vi prøver igjen... ringe ringe ringe.. vente og jada, da har vi kommet riktig.. Men ikke noe SSN nummer.. da må du ned på kontoret med kopi av pass og 300dollar i depositum.. Okei, fair enough, vi kan gjøre det..

På kontoret eller dvs i inngangspartiet blir vi bett om å gå bort til en telefon og ringe inn på kontoret... Etter forklaring og frem og tilbake kommer en dame ut (Og for GUDS skyld ikke legg på røret..) og henter passet mitt, tar kopi og går igjen og vi fortsetter resten av samtalen via telefon fra inngangen til kontoret... Men vi fikk da strøm til slutt.. og regningen by the way.. jo den kan du komme ned og betale med sjekk i skranken på MECO kontoret... Ja i bakvendt land, der kan alt gå an... Noen som føler seg 20 år tilbake i tid??? I DO!

2 kommentarer:

 1. Prøv å flytt til Tyskland =) hehe! samme byråkratihelvete der :-p Hyggelig å følge med på begge bloggenen deres! Surt høstvære hilser fra Norge.

  SvarSlett
 2. Inger sa.
  det er mye bra med Norge.
  Feks. sjekker gikk ut for mange år siden,ting ordnes via meil eller tlf.
  SÅÅÅÅ alt er ikke bedre i "Gods owne country"

  SvarSlett