torsdag 3. februar 2011

Gambanyoku

Idag fikk jeg være med 3 av de japanske jentene på en deilig liten spa opplevelse! For 1300yen ca 100kr fikk jeg oppleve ekte Gambayoku spa. Gabanyoku er en slags spa eller sauna der man ligger på varme granittstein plater i en slags badstu. Forskjellige posisjoner skal hjelpe mot diverse plager i tillegg til å renske systemet og gi velbehag og deilig hud. 

Da vi kom (etter å ha puttet penger på en automat av alle ting), fikk vi velge vann vi ville drikke (tre typer, med forskjellige mineraler og salter), vi fikk utdelt en kurv med rene håndklær og kimono til å bruke inne på spaet før vi ble tatt med inn på omkledningsrommet som alt var veldig pent og reint og det var masse kremer og rensemidler og alt ei jente kan drømme om av "pampering". Vi fikk alle servert en kopp varm ferskente som skulle hjelpe på detox før vi ble tatt med inn på sparommet. Ettersom jeg ikke har kamera med meg måtte jeg låne litt bilder fra Google. Etter 1 time med avslapning på i sauna med varme steiner fikk vi reine håndklær og varm dusj med deilige shampoer og såper før vi fikk et glass fersk presset appelsin juice. Snakk om litt luksus i hverdagen! Og alt dette for bare 100kr!!


3 kommentarer:

 1. Hei Igjen.
  Livet ved kai i Japan er fremdeles ikke så verst ser det ut til.
  Her er det snart 1 måned siden glattholka rammet oss,nesten ubeskrivelig. tror 1/3 av byens befolkning har slått seg fordervet eller brukket noe. Så, kos deg videre med slaraffenliv på JOBB!!!inger

  SvarSlett
 2. Hehe, ja vi har det ikke så galt:) Men nå skal rett være rett, sauna besøket var etter jobb!! Hehehe. Kan uansett ikke klage, har det veldig fint her. Klem K! (Ringer imorra sikkert)

  SvarSlett
 3. Hei igjen.
  Så nærmer det seg hjemreise for deg,tenker du gruer deg!!! Her slipper ikke vinteren taket. Isen dekker alle fremkommelige veier og stier,folk ligger i kø på sykehus og legevakt med div,brudd. snøen kommer og går. Vinteren varer "evig" dette året.
  VI GLEDER OSS TIL HAWAII!!!!INGER

  SvarSlett